Skäms Trollhättans kommun!

Trollhättans kommun har gett en kvinnlig arbetsledare en varning och dessutom betalt ut 30000 kr i skadestånd åt en person för att denne inte ville ta i hand med kvinnor han inte känner. Naturligtvis med referens till sin religion. (Källa TTELA och Aftonbladet).

SKÄMS Trollhättans kommun! Ni aktivt bidrar till genusförtryck och dessutom i samma handvändning förstärker ideen att vanföreställningar om allsmäktiga låtsaskompisar är viktigare än jämlikhet mellan könen.

Man får välja sin bataljer. När det är kulturkrock (om man diplomatiskt kan döpa om vanföreställningar baserat på religion till kulturkrock) så måste naturligtvis båda sidor kompromissa. Men inte kompromissa bort nått så självklart som lika värde mellan könen. Där måste ändå en gräns dras. Och det är inte rasism eller religionsförtryck att kunna begära nått så enkelt att ta andra medmänniskor i hand oavsett kön. Särskilt om det verkade vara en del av den vardag i arbetet på den arbetsplats personen skulle introduceras till.

Så kära Trollhättans kommun, vänligen drag tillbaka er varning till denna kvinna som utsatts för ett sådant svek av sin arbetsgivare och återkräv er utbetalning till ”offret” som inte kunde ta kvinnor i hand. Tvärtemot tycker jag att den personen skall dömas till böter för att aktivt bidra till genusförtrycket.

 

This entry was posted in Skepticism. Bookmark the permalink.

Kommentera